Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Gulaszowa

Gulaszowa


Zupa gulaszowa to tradycyjne danie węgierskie. Jej bazą jest wołowina (lub wieprzowina), papryka oraz cebula. W rodzinie Zdrowych Zup gulaszowa zawiera pierś z kurczaka, jednak gotowana jest na warzywnym wywarze. Co ważne, w naszej kuchni wybieramy certyfikowane mięso bez antybiotyków i GMO. Pamiętaj - wybory żywieniowe mają znaczenie dla Twojego zdrowia i samopoczucia.

  • Rodzaj: Zupa mięsna
  • Pojemność: 540 ml, 470 g + 5 g
  • Trwałość: 6 m-cy
  • Wartość odżywcza w słoiku: 748,8 kJ / 177, kcal
  • Produkt należy przechowywać w lodówce
  • Bez konserwantów i dodatków smakowych
  • Niski indeks glikemiczny

Cena: 30,90 zł

Zamów więcej, zapłać mniej!
350 zł-2%
500 zł-4%
650 zł-6%
800 zł-8%
0%
Skład: woda filtrowana, pierś z kurczaka zagrodowego bez antybiotyków i GMO, cebula, marchew, pieczona papryka bez skóry, przetarte pomidory bez skóry, pieczarki, masło ghee bez laktozy, sól kłodawska, papryka słodka wędzona, papryka słodka, papryka ostra, pieprz, cząber, tymianek, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.

PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW - mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.

MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.

CEBULA – zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.

PRZETARTE POMIDORY - przetworzone termicznie zawierają nawet trzy razy więcej likopenu, który jest przeciwutleniaczem. opóźnia procesy starzenia, chroni organizm przed licznymi chorobami układu krwionośnego, ma silne działanie przeciwnowotworowe.

PAPRYKA – jako jedno z nielicznych warzyw, papryka zachowuje swoje właściwości pod wpływem duszenia i pieczenia. Świeża papryka zawiera więcej witaminy C niż cytryna, a pieczona poprawia trawienie i pobudza apetyt. Do właściwości leczniczych papryki zalicza się też mi.in. zapobieganie zwapnieniu naczyń krwionośnych i likwidowanie bólu głowy.

PIECZARKI - zawierają dużo witamin z grupy B, a także związków bioaktywnych, m.in. lektyn i tyrozynazy. Badania naukowe potwierdzają ich działanie przeciwnowotworowe, odpornościowe i antybakteryjne.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Orły gastronomi
Menu bez glutenu
Wartość odżywcza
w 100g produktu w słoiku
Wartość energetyczna 156 kJ / 37 kcal 748,8 kJ / 177, kcal
Tłuszcz 1,4g 6,72g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g 1,92g
Węglowodany 2,4g 11,5g
W tym cukry 2,1g 10,08g
Błonnik 0,85g 4,08g
Białko 3,4g 16,32g
Sól 0,6g 2,88g

Napisz opinię

Musisz zalogować się lub zarejestrować się aby móc recenzować